Seleccionar página

(Català) Com està afectant la COVID-19 en el Marketing Digital?

La COVID-19 ha irromput fortament a les vides i rutines de tothom. Tot el que teníem normalitzat s’ha convertit en un problema per a la salut pública. La pandèmia causada pel Coronovarius ha perjudicat greument a molts sectors laborals, fins i tot a l’àmbit Digital. Tot i això, els canvis també ens permeten descobrir nous camins i possibilitats. La COVID-19 ha afectat al Marketing Digital, però ens ha ofert la possibilitat de renovar-nos i adaptar-nos a la nova situació de normalitat. En aquest article vull mostrar-vos tres exemples de com la COVID-19 ha transformat el Marketing Digital i com podem ajustar-nos a aquests nous canvis.

La COVID-19 és una oportunitat per transformar el Marketing Digital

1. Presència de noves empreses al Marketing Digital

La pandèmia ha causat el tancament de grans i petits negocis que actualment només tenen la possibilitat de realitzar serveis de comandes online. Per això és essencial que disposin d’una pàgina web on puguin rebre als seus clients. Moltes marques que no tenien presència al món Digital s’hi han unit, i han necessitat l’ajut d’agències Digitals per a crear i gestionar els seus e-commerce, pàgines web, xarxes socials, i fins i tot les seves campanyes de Marketing Digital.

2. Creació de noves campanyes de Marketing Digital adaptades a la COVID-19

La nova normalitat causada per la pandèmia també ha modificat el comportament i les necessitats dels consumidors, on ja la immensa majoria, realitzen únicament comandes online. Per aquest motiu és important crear noves campanyes i estratègies de Marketing Digital adaptades a la visió i a la conducta actual dels consumidors. És necessari que les campanyes Digitals destaquin la cura de les empreses per a no afectar a la salut dels seus clients. La COVID-19 conviu amb nosaltres, i les companyies han de transmetre seguretat i confiança.

3. Utilitzar les xarxes socials per a connectar amb els clients

Les xarxes socials és la millor manera per a apropar-se als usuaris i conèixer les seves necessitats i opinions. Utilitzar les xarxes socials com Instagram, Twitter o Facebook (depenent del target que es vol impactar) serveix per a comunicar-se amb els usuaris i mostrar totes les informacions necessàries durant la pandèmia, transmetent sempre missatges de seguretat i fermesa. També és molt positiu crear campanyes de participació, com sortejos o esdeveniments online per a augmentar l’engagement de la marca

En definitiva, la COVID-19 ens ha permès aprendre a reinventar-nos amb noves alternatives i amb moltíssimes opcions per a crear campanyes de Marketing Digital adaptades a la pandèmia actual.